Thursday, 14 August 2008

Mencari cinta sejati

Seribu tahun ku mengharungi ranjau kehidupan,
Hidupku masih tidak bahagia,
Ku layari kehidupan ini tidak bermaya,
Lesu dan sepi ibarat alam yang tidak berhidupan,
Berulang kali untuk mencari,
Namun apa yang dicari tidak ku jumpa,
Semakin dicari semakin sakit,
Ibarat belati tajam meghiris urat dagingku,
Yang akhirnya mengundang sejuta satu keperitan.


Biar putaran alam terhenti,
Biar sinaran matahari terhenti,
Kutetap mencari erti percintaan yang sejati,
Biar jasadku terpisah dari alam ini,
Hingga bintang tidak berkelipan,
Ku harus tabah mencari erti percintaan,
Kerana kutahu hidup ini,
Perlukan secebis kasih darimu.


Relaku mendaki seribu gunung,
Relaku mengharungi lautan api,
Biar jasadku hilang ditelan usia,
Kutetap mencari dan menanti cinta yang sejati,
Kerana ku tahu masanya pasti tiba.

........August 2008

10 comments:

EliyaShaka said...

isk lagu pa ni andrik??
since when plak ko ni jiwang...(wondering!) hahaha

Andrik McVean said...

bukan lagu tuh eliya..tapi sajak urang yang mau mencari cinta sejati..hehehe

tehaboo said...

mm ssh juga mncari cinta sejati a...smpi "Biar jasadku terpisah dari alam ini"....mm it really can happen o just huhuuhu..mcm2 juga org mncari cinta sejati ni kn.anyway best la sajak ni event org ckp jiwang tp it's not....

Mell said...

nah,ko sanggup o panjat gunung! sy terharu. (comment ini lebih difahami selepas membaca post encik reno pada 11/8 punya).

Wel^Beiolman said...

ahaha..romantik ba si andrika ni..hehe..jan kama naik gunung sturang..siok2 durang sana ruma tu..hehe..bgs bawa sama2 naik gunung..hehe..atau gunung mana ko mau naik ni andrik..haha..

Sufi Idany said...

wa.... besh siot sajak ko ni.... terharu dengan penantian dan kesungguhan utk mencari cinta sejati.... mencari tetap prlu di teruskan.... tp jika kita tk jumpa apa yg kita cari kita perlu belajar utk menerima nya..... gud luck then.... menanti perlu terus menanti kerana hanya dengan penantian semua penyeksaan, penderitaan itu akan terbayar bila akhirnyan nnt apa yang di nanti datang dan menjadi milik kita....

urang ranau said...

edeiii jiwang juga ni lagu/sajak..klu inda kuat hati buli menangis klu baca ni..tskk tskk.tskk..

eedany said...

pandai pula ko bersajak ar andrik...

bah...bikin lagi.

Andrik McVean said...

@tehaboo...boleh kah tuh? biar jasadku terpisah dari alam ini...hebat juga tuh dia punya penantian kan?

@mell...sanggup sia panjat gunung mell...tapi entahlah gunung yang macam mana kan...heheheh

@wel...romantik juga bah sia nie..baru ko tau o kan...heheh (puji diri sdn..LOL)

Andrik McVean said...

@sufi...sajak ko yang ader kt head blog u pun best gak....syok aku bacer..romantic gitew..heheh

@urangranau...jangan ko menangis bah...tahan2 jah...pi ambik tisu...hehehe

@eedany...buli juga bah besajak ni kalau kampung2...hehehe...biasa2 jah bah

Other stories

Related Posts with Thumbnails