Tuesday, 14 October 2008

Kesilapan soalan peperiksaan PMR


Click the picture to see larger view

Keliru mencari jawapan yang tepat

OK guys, I had meeting with my supervisior today and after finished my discussion with her i went to seksyen 2 and had my lunch at there. So i bought this newspaper (kosmo) and read it page to page. So....after finished my foods, i continue my reading and i saw very intresting title "Keliru mencari jawapan yang tepat". You can click the pictures above and hopefully u can read it.

7 comments:

Beck the BandagedKnees said...

lol sa pun kurg tau mana jwpn yg betul ni andrik!? hehe.. bm sa tia power baa.. plut it keep changing oo kan..? i mean kita punya tatabahasa..? ;) lol.. ^.^

Andrik McVean said...

@beck..hahaha...besalah tuh...soalan banyak cam nie slalu jadi..

april RD said...

masalah mcm ni sll ja timbul d msia ni kan....

Ornest said...

Sya bukan pakar bahasa, bukan juga pakar politik atau ekonomi, bukan juga cikgu.. Sya cuma manusia biasa dgn pengetahuan yang terhad... Tapi bila sya baca tu soalan, pilihan 1 mmg out sdh.. jadi tinggal II, III, dan IV. II dan III mmg betul jadi pilihan jawapan tinggal (D) lagi iaitu II, III, IV. Jadi automatik, ayat IV adalah betul :D Itulah stail sya menjawab ni soalan.

Andrik McVean said...

@april..yabah...mimang slalu timbul masalah cm nie di malaysia

@oiga...ya..kalau sekali imbas..memang II,III dan IV yang betul...tapi..kalau tinguk betul2 yang IV tu salah tuh..sebab "bertujuan untuk" sepatutnya bertujuan jah pun cukup suda..pengandaan bah.

Tompinai paladius @ NiT said...

No comment gia sia ne... abis bukan cigu bahasa..hehehe..apa2 pun kalau berlaku sebarang kecelaruan pasal soalan dan pilihan jawapan dalam kertas exam PMR ini, sudah pastinya the KPM has got to do something about it... nanti kalu tida.. isu ini leh diperbesarkan akan menjadi isu bahasa pula.. :)

Andrik McVean said...

@nit...ya..mimang butul...sukung sama ko..ko nie cikgu apa nit??

Other stories

Related Posts with Thumbnails