Wednesday, 11 February 2009

Yang Hot Hari ini

Yah,, sy nak berblog pasal politik di Malaysia dan juga tentang isu hubungan negara kita dengan luar negara. Mmmmm.....when i got at office this morning i went to the restaurant just next door to the building where i work. I had my roti telur and also nescafe ice (pagi2 dah minum yang sejuk). So i spent RM3.20 this morning. As usual i have to skip my lunch. So about 12 pm afternoon i have to go to maybank.

OK, lets start what hot in Malaysia. I think other then Mas AF2 news i consider Karpal news is the most popular. Why? because he letak saman on Sultan Perak. Ambik ko!!!! Sultan nak kene saman ke? (Habis lah sultan kalau cam nie). Kalau selebriti2 luar negara nak saman kompeni masing2. Tapi lain plak cerita di Malaysia. Peguam plak nak saman Sultan yerrr..Sy tertanya-tanya pagi nie, kalau Karpal tuh menang ape yang dia dapat erk? Pas tuh ape hukuman plak kepada Sultan yang kene saman tuh? Ish..ishh....memang hott...hot...Pas tuh ader plak mulut2 sumbang yang nak mencadangkan tuk gunakan ISA tuk tahan si Karpal tuh. Kalau asik2 nak guna ISA, i think no more speech freedom kat malaysia nie. Yer tak? Just think lah...konon bebas bersuara, tapi kalau ader ISA..bebas ape bendernyer? KEPALA HOTAK DIA NAK BEBAS BERSUARA. Biasalah Malaysia....I did not blame and i did not agree what Karpal has done. Because he has the right to do so. Tapi yang sy rase nak muntah darah nie, kluar plak berita "segerombolan rakyat melayu" yang datang tuk menyatakan tidak kepada apa yang karpal buat. F**K *FF!!! Tak payah lah nak buat perarakan cam kambing biri-biri di atas padang gurun wahai manusia. Kalau memang apa yang Karpal tuh buat betual dia akan menang in the court. Kalau apa yang dia katakan tuh todak berasas, pasti dia jugak yang akan kalah. Daripada lebih 4500 'biri-biri' yang datang buat perarakan ari tuh, i am very sure only 10 orang jer yang tau cerita sebenar. Yang lain tuh just follow cam kambing biri-biri. For me, biarkan jer, kita tengok sejauh mane si Karpal boleh buat. Kalau dia menang so memang betullah dia betul dia akan menang dan sebaliknya kalau salah.

OK ah, and the latest news is orang-orang malaysia yang nak pi UK tak payah visa. Just guna passport. O YES!!! this is great. Tak payah lah aku susah2 nak pi UK punya pejabat kat putrajaya tuk wat visa. Just buy the ticket and use passport. Actually, itu adalah salah satu faktor why i refused my job from the UK. Sebab banyak tul benda nak kene wat. O yes...for your information, So far i am doing nothing so much at my cube. Just messing around with my new Laptop. OK lah, bye folks..see u soon...

4 comments:

C.Alv.B said...

WAHAHAHHA... Agree with you la Andrik..apa2 saja pun mau tentang..bebas bersuara bah..itulah napa ada parti pembangkang..gerila bwh tanah.(aiikk..apa yg aku cakap ni..??) hehehehe... kes itu ini pun boleh jadi isu besar..nda boleh aman betul...heran kan?

Erik said...

Jadi sekarang kalau keluar negri tidak perlu pakai visa ya. Good information.

Andrik McVean said...

oh yes...tu lah masalah diorang tuh...tapi kalau other races diorang x tentang pon...memang unfair loh

Andrik McVean said...

erik...ya kok...enggak perlu guna visa kalau mau pergi UK..senang gitu...

Other stories

Related Posts with Thumbnails