Sunday, 15 February 2009

Sakit hati sia oh

Argh.....ari nie sia malas mau ber 'inggiris' atau ber 'melayu' sia mau berblog dalam slang sabah habis. Sia malas suda mau cakap pasal apa yang sia baru jah alami bah nie. Sebenarnya, sia kana buat review AI 8 bah. Tapi tiada mud pula sia tau. Ntahlah....sebenarnya ada sesuatu yang berlaku bah antara sia sama si dia nie. Sakit tul hati sia kana cakap mcm tuh. Ntah lah cm mana sia mau mula. Tapi pendek kata dia cakap pasal benda yang sia inda suka kana cakap bah.

Sia paham..sebenarnya siapa lah sia nie. Sia tau sia nie menumpang jah di rumah dia. Sudalah pinjam ini, pinjam itu. Banyak benda yang sia pinjam. Memang sia rasa kecil sangat tinggal sama dia. Tapi sia sebenarnya inda juga mau tinggal sama dia bah kalau dia inda ajak sia tinggal sama2. Tapi inda palah, sia janji sia akan bayar rumah sewa tuk bulan pertama after my first month salary. Sia memang suda kasih tau di yang sia akan bayar everything when i get i first month salary bah. But yang sia sakit hati kan, belum lagi sia terima gaji suda kena ungkit2.

Mungkin dia main2 mangkali bah tuh, tapi yalah kan? kalau suda banyak kali kana cakap kadang2 kita tersentuh juga bah kan? (biasalah labah manusia). Sejak dari apa yang berlaku petang tadi, sia rasa sakit hati sangat dan sia rasa mau keluar jah dari rumah nie. Sia dapat rasakan mcm kawan sia inda selesa suda tinggal sama sia. Tapi kalau sia mau cari rumah sewa lain, dia marah pula. Tapi biarlah..mungkin sia pun mudah tersentuh bah nie...jadi sia rasa better sia sendiri sendiri. Kalau sendiri2 tiada lagi yang perlu difikirkan. Tiada yang perlu dirisaukan.

"Eh..kaki ko nie kan panjang tul oh ko ingat ko jah kah yang mau dudk di kusyen nie?" mmmm...'eh..ko nie kan suka tul guyang2 oh'..banyak tul komplen tau...kanapalah kalau kaki sia guyang2. Ntahlah....sia sebenarnya bukan sakit hati dengan apa yang dia cakap. Bagi sia biasa jah tuh. Tapi tuh lah..bila nada dia tuh mcm mau halau jah dari rumah nie....rasa sakit hati plak. Ehhh...malas lah sia mau pikir pasal benda tuh..biarlah...bagus sia cari apartment sendiri mau sewa.

Bisuk mau karaja suda...kana pi turun site lain. Mmmm...

7 comments:

Ryuzaki "L" The KiD said...

Lol! Andrik, klo sy pun mmg sy terasa juga oo.. Hmhm.. Sabar sjla, nnt dpt gaji ko tnjuk depan dia la bah.. Haha..

eLSa said...

mcm hint2 sja suruh pindah tu...

Andrik McVean said...

bikin katawa kan Ryuzaki??? tapi bikin sedih juga and bikin sakit ati..bah tau lah sia apa mau buat lepas nie


elsa....yabah hint2 lah tuh dia mau suruh pinda...

-Beck; the Bandagedknee- said...

mmm.. susa juga kan.. kalu ada org mcm ni.. mm.. understood ur feelings.. perhaps try to move out..? haha! ^_^"" mm

Andrik McVean said...

yes beck,,i will move in a few weeks.Once i get a place to rent i will move out as soon as possible..

jeremytuah said...

Bgs lar ko pindah unlike sum people still in their original nest... *pathetic.. kes2 tiada duit cuz kerja yang ala kadar buh...

Andrik McVean said...

hehehe...thats my final decision..and i already think about it. I will move ASAP

Other stories

Related Posts with Thumbnails