Sunday, 20 April 2008

Ulasan AF6 konsert 5

Ok..ok..now are my HOT...HOT komen about last night concert.

Stanly
OMG....stanly...kureng lah kali nie...I think malam nie adalah persembahan stanly yang paling teruk skali. Dah lah lagu tak best plus ngan stanly. Tapi one think yang i salute was penjiwaannya...maybe because he was thinking baout his mom masa perform. Nada-nada yang tinggi pun nampak sangat yang stanly tried so hard...nampak ekspresi muka stanly. I dah mula confused which range of song dia boleh bawa. Even rock pun, dia tak boleh bawa nicely. Lagu yang you raise me up jer yang the best so far. Yang lain kureeeng lah..
SCORE: 4.8/10

Saida
Hebat tul kejutan video tuh...hahahaha...best giler. Ohh...no masih malu-malu lagi dia nie...but much more better then weak2 yang sebelumnya. What i mean is in the terms of level of confident. Low tone still tak jelas...lagu slow cam nie pun still ada masalah pitching. Especially bahagian hujung2 sentence. I love this song so much...but saida bawa lagu nie..OMG...i just can't say anything. Yes...that was right because she sang the song different compared with ogy.
SCORE: 4.6/10

Toi
Bodohnya.....lawak video tuh, aku rase tak lawaknya. OMG....You are my....permulaannya pun dah rosak...yeah..memang permulaannya dah rosak. Suara toi langsung tak sesuai ngan lagu nie....suara toi garau sangat...sean kingston punya suara pula...tak garau. How ever tengah2 tuh best ar sket., tapi masa hinjut2 tuh..teganggu suara dia...lirik pun banyak tul dia lupa. Oh...tidak energy dia nie...mmmmm...stacy much...much more better. Dia nie lelaki tapi lemah jer. But he took the challange..memang bukan mudah nak hafal lirik nie.Tapi lawak yang last tuh...best giler.
SCORE: 4. 9/10

Rina
I Love this song so much....i memang tunggu mama rina nyanyi lagu nie. Tapi nape pentas tuh blank jer??? why??? lagu nie happening lah...but pentas tuh tak heppening. Made persembahan mama rina kaku and kurang happening. BUT...level of confident and interaksi ngan audience memang....malatops....but..suara dia masih tenggelam..so lastly i conclude yang yang memang suara dia nie in the terms of voice projection kureng sket.. However i still love her performance. Tul cakap ogy..memang i pun tak rasa nasihat yang cuba disampaikan. Wah...salute ngan mama hetty...perlu jadi pengkritik lagi minggu depan.
SCORE: 6.7/10

Nadia
OMG.....what the hell? I mean sebutan dier...memang out...i thought she is not a malay...but she is a malay. tapi sebutan malay dia...ntahlah...Tapi...pitching, tempo and vocally..wow... good. Persembahan pun not bad. Cukup baik. Memang bagus vocal dier..voice projection pun mantap...memang mantap. Nadia..but senyuman U so sweet lah. Memang tul kater ning...ader gedik. Habis....bodoh tul tukang make up...i pun a bit terkezzzuuuttt ngan mata dia.
SCORE: 7.0/10

Nubhan
Ape...ngan video kejutan tuh??? video yang bodoh..Oh...No....permulaan yang sumbang lah...really worst. OH...gosh...pas tuh dier nyanyi lagu tak der perasaan ar. Ntah ar how to say. Walaupun pada chorus tuh..ader a bit OK..but persembahan yang....tnah ar...banyak part yang sumbang, especially part2 yang rendah2. I think he can't be a entertainer kalau cam nie ekspresi muka dia. Tak der perasaan langsung. Oh...part vibration pun dier masih tak lepas. Tul...cakap ogy...he lost his identity, lemah...cam tak der bender yang meletup. Hetty plak tersasul..LOL!!
SCORE: 4.5/10

Alif
Mmmmmmm....another video lawak yang tak lawak. Good first step..nampak jadik plak step tuh.. Ohhh...goshhh masuk jer...hancur. Ntah aper2. Ramai plajar yang lupa lirik malam nie. Mmmmm..step dia menari pun hancus...kesian budak nie menyanyi.. Nasib baik ada ada...bleh dia back up alif..teruk...teruk...terukk....arghhhhhhhh sakit telinga nie. Argh...buat step bodoh tuh jer cara dia menari. Wahhh...lawanyaa juliana..wargh...hebat tulll penari2 dari sabah tuh...i'm proud to be sabahan. Confident...memang double thumb up..tapi tempo and pitching...hancusss...haha..apa kata hetty??? AC pun tak leh control...Hahahaha...Kalau di indonesia bisa..
SCORE: 3.5/10

Stacy
OMG.....memang malatopsss stacy wat malam nie...penonton di kedai makan pak kiah pun telompat-lompat...tak kira tua muda semua telompat-lompat...persembahan memang menakjubkan..i think stacy suda layak jadi penghibur...she is a real entertainer. Tariannya...gerak badan...ekspresi muka...goshhh almost perfect malam tuh..I don't have any comment lah..except pitching dia terganggu sikit sebab tarian yang hebat tuh...but no problem...it was really wonderful performance.
SCORE: 8.7/10

Riz
Wow....dier nie jer pelajar lelaki yang boleh tahan dalam AF6. yang lain semua hancus...nasib baik ader Riz kalau tidak....ntah ar.. not too many comments..it was good but nothing special..and i'm not intrested sangat ngan performance dier..
SCORE: 7.3/10

Kalau ikut pendapat I...yang sepatutnya terkeluar is Alif...based on performance last night. Tapi apa kan daya...malaysia telah memilih saida untuk balik rumah bersama suami dan anak-anak.

4 comments:

KeMatZ said...

Biasalahh Andrik... Malaysia... memang suka undi yang kesian kesian ni... Malaysia kan prihatin.... kita nengok ajhe... nanti mungkin nasib Alif sama mcam Aswad... (eh mana Aswad ye).... huhuhuh

eliyashaka said...

yg penting lepas kuar af bah.

ogy tu komen tuk selamatkan owg kampung dia jak!cheh!

Andrik McVean said...

well....besalah...si alif tu kan anak urang kaya...dari golongan kerabat. AF6 akan jadi macam AF4 dimana golongan kerabat akan juara atau mungkin macam AF5 a week before final baru tersingkir.

Kos Serani said...

Ok la tu Andrik...aku suka baca blog ko ni...ulasan utk konsert 5 pun best...kami dari Stacy FC tatap datang dewan tiap minggu bawa poster dan banner bagi moral suport kat Stacy

Other stories

Related Posts with Thumbnails